Campania globală Love Paper și grupul de campanie Two Sides au organizat studiul European Packaging Preferences 2020, compania independentă de cercetare Toluna adresându-se la 5.900 de consumatori din nouă țări europene - Austria, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Suedia și Marea Britanie.


Cartonul a fost de departe materialul de ambalare preferat, ales pentru natura sa reciclabilă, greutatea mai ușoară, ușurința de deschidere și costurile mai mici.

                                              

Respondenții au fost rugați să aleagă materialul de ambalare preferat (hârtie / carton, sticlă, metal sau plastic) pe baza a 15 atribute de mediu, practice și vizuale.

 

În 10 din cele 15 atribute, hârtia / cartonul au ieșit ca un câștigător clar, urmată de sticlă și metal.

S-a constatat că 63% dintre oameni au spus că hârtia / cartonul este materialul de ambalare cel mai prietenos pentru mediu, 57% spun că hârtia / cartonul a fost cel mai ușor material de reciclat.

Pe parcursul sondajului, atitudinile consumatorilor față de plastic au fost clare, materialul apropiindu-se doar de hârtie / carton într-un singur atribut: practicabilitate sporită.

În general, 70% dintre respondenți au declarat că iau în mod activ măsuri pentru a reduce utilizarea ambalajelor din plastic, în timp ce 46% dintre respondenți au declarat că acum cumpără mai multe de la comercianții care nu mai folosesc plasticul în ambalaj.

Ambalajul din sticlă este alegerea preferată a consumatorilor pentru oferirea unei protecții mai bune a produselor (51%), precum și pentru că pot fi refolositte (55%), 41% preferând aspectul sticlei. Ambalajul metalic este alegerea preferată pentru a fi mai puternic / mai robust (51%), iar ambalajul din plastic nu a fost ales ca opțiune preferată pentru niciunul dintre cele 15 atribute.

În plus, 48% dintre consumatori ar evita comercianții cu amănuntul care nu încearcă în mod activ să-și reducă utilizarea ambalajelor din plastic care nu sunt reciclabile, iar 58% dintre europeni consideră că ambalajele care nu sunt reciclabile ar trebui descurajate prin impozitare.

 

Două treimi din consumatori (66 %) preferă ca produsele comandate online să fie livrate în ambalaje de hârtie decât ambalajele din plastic, iar 73% dintre consumatori preferă ca produsele comandate online să fie livrate în ambalaje potrivite, adică nu prea mari pentru dimensiunea reală a produsului.

 

Ambalajul din hârtie / carton este considerat cel mai reciclat material, sticla fiind văzută ca al doilea material de ambalare cel mai reciclat, urmată de metal.

 

Sondajul a constatat, de asemenea, că 44% dintre oameni au declarat că ar fi dispuși să cheltuiască mai mult pentru un produs dacă ar fi ambalat folosind materiale durabile, în timp ce 48% ar lua în considerare de fapt evitarea unui retailer dacă știau că nu încearcă în mod activ să-și reducă utilizarea ambalaje din plastic non-reciclabile.

 

Alte caracteristici populare ale hârtiei / cartonului au fost că este compostabil pentru locuințe (72%), mai ușor în greutate (62%), mai puțin scump (54%) și mai ușor de deschis și închis (41%). Siguranța, practicitatea, stocarea simplă și capacitatea de a afișa informații mai bune despre produs au fost, de asemenea, atribute esențiale pentru material.

 

Jonathan Tame, directorul general al Two Sides, a declarat: „Consumatorii devin mai conștienți de opțiunile de ambalare pentru articolele pe care le cumpără, care la rândul lor aplică presiuni asupra întreprinderilor - în special în comerțul cu amănuntul. Cultura „face, folosește, dispune” se schimbă încet. ”