Anii de pandemie, în care foarte mulți dintre noi am fost nevoiți să lucrăm de acasă sau chiar ne-am pierdut slujbele sau ne-au fost tăiate multe ore de lucru, ne-au arătat că este necesar să avem un plan B. Mai exact, să avem o a doua sursă de venit, pentru a nu ne afla în situația în care să nu ne putem plăti facturile. Și cel mai bine pentru a realiza acest lucru este să avem afacerea noastră. 

O afacere mică, poate născută dintr-un hobby sau dintr-o abilitate pe care o avem, dar care, pe lângă job-ul de 8 ore să ne asigure un venit suplimentar. Sau de ce nu, o afacere care chiar dacă pornește din camera unui apartament se poate dezvolta și transforma într-o sursă de venit și pentru alți angajați. 

Începutul nu este neapărat să fie greu, așa cum e vorba, mai ales dacă ideea de la care pornește este cea potrivită. Iată câteva idei de afaceri mici ce pot fi începute fără prea mari investiții, dar care se pot transforma pe viitor într-un business mai mare.

Avantajele unei afaceri mici

Sursă foto: opstart.com

O afacere mică, pe care să o începi în primul rând pentru tine și pentru a-ți asigura un venit în plus, are o sumedenie de avantaje. 

Unul și poate cel mai important este că vei lucra pentru tine și nu vei avea un șef. Și pentru mulți dintre noi acest aspect este esențial, nu? Să iei singur deciziile, să ți le asumi, să nu fii nevoit să dai explicații nimănui pentru ele- este un aspect ce merită luat în considerare. 

Apoi, la fel de important, este faptul că afacerea pe care alegi să o începi se pliază exact pe ceea ce știi să faci. Ori îți poți transforma un hobby în sursă de venit, ori vreun talent poate deveni instrumentul care să îți aducă bani. Sau, dacă nu ”dispui” de niciunul dintre acestea, te orientezi către ce cere piața. 

Orice domeniu ai alege însă, fii încredințat că vei avea succes. Acolo unde pui pasiune, vin și rezultatele. 

13 Idei de afaceri mici

Sursă foto: meta-facebook.com

Așadar, să începem cum spuneam, cu începutul. Totul pleacă de la o idee. Iată câteva idei de afaceri mici, cu care să începi activitatea care să îți aducă un venit suplimentar. Și nu te lăsa influențat de sintagma afaceri mici, pentru că nimic din ceea ce faci pentru tine nu este mic. 

House sitter

Este un concept nou în România, dar te poți afla printre primii care desfășoară o astfel de activitate. La tine ar putea apela cei care pleacă o perioadă mai lungă de acasă, dar nu vor să o lase nesupravegheată. Ar urma să mergi la locuința respectivă, să uzi florile, să ridici corespondența, poate să aerisesti încăperile. Nu e greu deloc, nu-i așa? Și se și plătește. 

Analist date

Ai o minte analitică și care se concentrează mereu pe detalii și statistici? Fă bani cu ea. Diverse firme caută analiști de date, iar site-urile de profil precum Upwork, Fiverr sau Digiserved sunt pline de astfel de anunțuri. Profită de mintea ta și fă bani cu ea!

Sursa foto unsplash.com

Ghid turistic

Dacă îți place orașul în care trăiești, dacă îi cunoști secretele și crezi că turiștii vor fi încântați să le afle și ei, poți fii chiar tu cel care le dezvăluie. Informează-te mai în amănunt despre tot ce înseamnă activitatea de ghid turistic, iar câteva ore pe zi poți desfășura această activitate.

Servicii de web design sau programare

Dacă ești IT-ist, ai terminat o facultate de profil sau pur și simplu te pricepi în acest domeniu, fă-l profitabil pentru tine! Pentru alții este o necunoscută, așa că este momentul să îi ajuți pe cei care au nevoie de astfel de servicii. Este un job ce poate fi făcut foarte simplu din confortul casei tale.

Servicii de curățenie

Trăim într-o lume agitată și ne rămâne puțin timp de petrecut acasă, din păcate. Iar acest puțin timp preferăm să îl petrecem cu cei dragi, făcând lucruri care să ne relaxeze. Curățenia ajunge astfel să fie un fel de corvoadă. Iar ce nu le place altora se poate transforma într-o idee de afacere pentru tine. Își poți deschide o afacere mica, ce implică servicii de curățenie la domiciliu sau de ce nu, la birou. 

Antrenor fitness

Sursa foto: freepik.com

Faptul că în pandemie am stat foarte mult în casă ne-a reorganizat și programul de sport. Am făcut mișcare după video-uri găsite pe internet sau după cele predate de antrenori, online. Dacă ești și tu pasionat de sport sau chiar antrenor, nu ezita și transformă asta într-o afacere mică. Înregistrează antrenamente scurte și vinde-le online. 

Magazin online de articole sportive 

Dacă cumva ideea de mai sus ți se potrivește sau deja ai pus-o în practică, iată încă o idee de afacere mică, dar care îți poate spori veniturile: magazin online cu articole sportive. Clienții tăi se vor îndrepta către magazin pentru a-și cumpăra echipament sportiv, articol sportive de care au nevoie pentru activitatea fizică. Fiind un magazin online, produsele comandate vor trebui livrate clienților. Iar atenția la ambalaj este esențială- denotă grija față de client și produsele livrate. 

Pungile de curierat sunt o opțiune excelentă, pentru că se găsesc pe mai multe dimensiuni, deci poți alege ce ai nevoie în funcție de produsul livrat, iar oferta de pe ambalare.com este foarte bună dacă achiziționezi un lot mai mare.

Set 100 bucăți Pungi Curierat FB04+ Cu Buzunar AWB, 325x425+50mm, 60my

Servicii contabilitate și/sau consultanță financiară

La fel ca tine, foarte multe persoane își doresc o afacere mică, de familie poate. Dar acest lucru implică automat contabilitate. Și cum nu toată lumea se pricepe la astfel de lucruri exacte, au nevoie de cineva care să le țină contabilitatea sau care să îi sfătuiască în ceea ce privește finanțele afacerii și cum trebuie manageriate. 

Tu ai putea fi un astfel de sfătuitor, dacă te pricepi în acest domeniu. Activitatea poate fi foarte bine desfășurată online, astfel că timpul petrecut pe drumuri este exclus și poți avea clienți și din alte orașe. 

Specialist Google Ads 

Această ramură a Google se ocupă cu reclamele ce apar pe motorul de căutare. Orice business are nevoie de un specialist în acest domeniu pentru a-i asigura vizibilitatea. Poți urma câteva cursuri de specializare, poți căuta online trucuri despre reclamele de pe Google, iar apoi poți pune în plan o afacere mică ce îi va ajuta și pe alții să ”crească”. 

Corespondent știri online

La fel ca multe alte domenii, și jurnalismul s-a mutat în mare parte în online. Acest lucru este un avantaj pentru cei care doresc să practice această meserie, dar nu vor să se mute într-un oraș mai mare, de exemplu. Acum poate fi o afacere mică, dar care aduce un venit în plus, cea de corespondent de știri. Poți scrie pentru o publicație online din orașul tău sau poți trimite știri către o publicație națională. 

Grădinărit

Sursa foto: unsplash.com

Un spațiu verde, oricât ar fi de mic, trebuie întreținut pentru a te bucura de frumusețea lui. Mulți proprietari nu au timp pentru tăiatul ierbii și curățatul buruienilor, așa că vor căuta pe cineva care să facă asta pentru ei. Iar dacă ție îți place să petreci timp în natură și să îngrijești plantele, în câteva ore pe zi petrecute astfel îți poți asigura cel puțin încă un salariu pe lângă cel de la job-ul principal. 

Administrator bloc

Asociațiile de proprietari sunt obligate să aibă un administrator. Fii tu cel care calculează și încasează taxele, care se ocupă de schimbatul becurilor de pe casa scării, pentru că nu îți va lua mult timp, dar îți va aduce un venit considerabil. 

Asistent virtual

Multe persoane ocupate nu mai au timp să își organizeze agenda. Au nevoie de cineva care să facă asta, dar fără să le ”stea pe cap”. Un asistent virtual îi ajută cu rezervări de bilete, la restaurante, de organizarea întâlnirilor și alte activități zilnice. Dacă crezi că poți face acest lucru, promovează-ți intenția și adună clienți, asta după ce ai stabilit un tarif pentru serviciile tale. 

13 idei de afaceri mici profitabile

Sursă foto: okcredit.com

Te gândești să începi o afacere, dar nu ai prea multe resurse. Ai ceva bani de investit, dar nu foarte mulți, te temi că nu vei avea succes…toate acestea sunt lucruri normale la început de drum. Nu te descuraja! Pleacă la drum cu gândul că afacerile mici pot fi profitabile!

Printare 3D

Sursa foto: unsplash.com

Produsele personalizate sunt din ce în ce mai căutate, indiferent de domeniu. Investește într-o imprimantă 3D și vei face bani. Poți crea aproape orice își doresc clienții, care mulțumiți fiind, vor aduce alți clienți. Și tot așa, până când conturile tale se vor umple. 

Spălătorie self service

Dacă cumva ești proprietarul a câtorva metri pătrați, transformă-i într-o sursă de venit. O spălătorie self service nu implică angajați, dar este o afacere mică, ce aduce profit. Mai ales dacă în zonă nu există astfel de servicii, succesul este garantat cu o investiție nu foarte mare. 

Editare video foto

Fotografii și videografii au mult de lucru. Filmează și pozează, dar pentru a preda materialele la timp apelează la colegi pentru editare. Dacă ai ceva cunoștințe în domeniu te poți implica într-o astfel de activitate care nu necesită mult efort, ci doar un loc unde să lucrezi și un laptop care să aibă instalate programele de editare necesare. 

Magazin online de haine

Agitația zilelor moderne ne fac să ne îndreptăm tot mai mult către cumpărturi pe internet. Și ce este absolut obligatoriu să ne cumpărăm? Haine! Așa că un magazin online cu haine ar putea fi o afacere mica profitabila. Caută-ți furnizori cu lucruri de calitate, fă-ți un site, promovează-l, și gata! Dar, nu uita de ambalare! Pentru a fi sigur că hainele ajung în cea mai bună stare la clienți, pe lângă pungile de curierat în care le trimiți, fiecare produs în parte ar putea fi pus în pungi cu ziplock. Nu sunt destinate doar produselor alimentare, sunt reutilizabile și protejează în plus materialele textile care vor călători către clienți.

Avantajele pungilor zip lock pentru afaceri:

  • Îți protejează produsele în timpul depozitării sau transportului ceea ce va reduce pierderile sau daunele produselor;
  • Datorită etanșării, protejează produsele inclusiv de umezeală;
  • Le poți personaliza pentru a atrage atenția asupra afacerii tale;
  • Te bucuri de un ambalaj compact al produselor care nu au nevoie de o ambalare extrem de sigură;
  • Oferi o imagine mai bună businesului tău datorită atenței la detalii, folosindu te de astfel de pungi;
  • Potrivite diferitelor industrii, astfel că le pot folosi atât pentru ambalarea produselor textile, bijuteriilor, ceaiurilor, obiectelor de crafting etc.

Set 500 Bucăți Pungi Din Plastic Cu Fermoar (ZipLock), 200mm x 280mm, 50my

Makeup artist 

Ce doamnă sau domnișoară nu îți dorește să fie frumos machiată într-o zi importantă din viața ei? Dacă în zilele obișnuite se descurcă singură cu machiajul, într-o astfel de zi cu siguranță vrea ca un profesionist să îi pună în evidență trăsăturile. Iar tu poți fi acel profesionist. Dacă ești pasionată sau pasionat de acest domeniu dar nu te-ai specializat, acum ar fi momentul. Fă un curs, învață tainele machiajului și folosește-le pe chipul clientelor!

Coach de dezvoltare personală

Dezvoltarea a devenit în ultima perioadă o preocupare a multor persoane. Fie că sunt interesate de dezvoltarea personală sau cea profesională, citesc foarte multe cărți, ascultă podcast-uri sau participă la seminarii și workshop-uri. 

Dacă și tu ești apsi0onat de acest domeniu și ai acumulat experiență, nu ezita să o împărtășești și altora. Interesează-te ce trebuie să faci pentru a-ți deschide o afacere mica profitabila în acest domeniu, pentru că sigur cerere este. 

Creator CV-uri

Sursa foto: freepik.com

CV-ul este ”poarta de intrare” atunci când cineva își caută un job. Doar că specialiștii în HR spun că un procent foarte mic din CV-urile pe care le citesc sunt redactate așa cum trebuie și conform regulilor. Și pentru că piața o cer4e, de puțin timp au apărut și redactorii de CV-uri. Fii și tu unul dintre ei. Contra cost vei aranja informațiile despre cariera clientului tău, o afacere mica profitabila ce poate fi făcută de oriunde. 

Revânzarea de produse

Pe site-urile de vânzare produse poate vinde oricine. Cu foarte puțini bani investiți în publicitate, poți avea venituri dacă revinzi produsele altora. Găsește ceva ce crezi că ar putea fi interesant, pune-ți un adaos comercial, posteaă produsele pe site-ul de vînzare și gata….ai o afacere profitabilă!

Coach gadget-uri

Gadegt-urile și utilizarea lor sunt o nimica toată pentru mulți dintre tineri. Pentru cei mai în vârstă însă, mai ajun m ulte secrete. Indiferent că vorbim despre smartphone-uri, laptop-uri, smartwatch-uri sau alte produse care ne fac viața mai ușoară, pentru unii o îngreunează din simplul motiv că nu știu să le folosească la capacitate maximă. Și aici intervii tu, pasionatulo de tehnologie. Fa scurte video-uri în care să explici diverse funcții ale acestor aparate, postează-le pe un cont de youtube și o să vezi cum vei începe să îți monetizezi pasiunea. 

Magazin haine și produse vintage

Am vorbit mai sus despre un magazin de haine noi. Dar, nici unul de haine vinatge nu este o idee deloc rea. Și asta pentru că multe persoane nu cheltuie foarte mulți bani pe haine, le preferă pe cele de acest fel, oferindu-și astfel un look inedit cu bani puțini.

Caută astfel de produse, haine și obiecte, care să fie speciale, inedite, să spună o poveste și cu siguranță le vei găsi noi proprietari, iar tu îți vei asigura o afacere.

Vinde fotografii

Dacă prin telefon găsești mereu instantanee reușite, iată o idee de afacere profitabila. Fă în continuare fotografii generale, de detaliu, cu diferite tematici și vinde-le pe site-uri specializate sau fă-ți propriul site. Sunt multe publicații online care au nevoie de fotografii și plătesc pentru ele. 

Taximetrie

Sursa foto: freepik.com

Uber, Bold sau clasicul taxi ar putea fi o extra afacere pentru tine. Dacă ai o mașină personală o poți închiria unui șofer pentru astfel de activități de transport persoane sau, dacă ai timp liber poți face chiar tu asta. Am auzit că se câștigă binișor…

Auditor energetic

Orice locuință care se vinde, se cumpărăr su choar se închiriază, are nevoie de un certificat energetic. Începe o afacere în acest domeniu și nu vei duce lipsă de clienți pentru că în domeniul imobiliar vor exista mereu tranzacții. 

12 idei de afaceri mici de succes

Sursă foto: busienssnewsdaily.com

Orice afacere mare a fost la început mică. Așa că sfatul nostru este să începi încet, cu resurse puține, dacă pe acestea le ai, iar cu timpul, cu dedicare și calitate, afacerea ta se va dezvolta. Indiferent în ce domeniu alegi să activezi, ai încredere. Iată câteva idei de afaceri mici de succes pe viitor:

Încheie asigurări

Sursa foto: freepik.com

Toată lumea are nevoie de asigurări- fie că sunt pentru mașină, casă, vacanță, sănătate, așa că dacă intri în acest domeniu, vei avea un venit constant. Pentru fiecare poliță încheiată primești un comision. Lucrezi cât vrei, când vrei și în plus întâlnești o grămadă de lume nouă. 

Dog walker

Multe lucruri le-am importat de la americani. De ce nu și una dintre afaceri mici de succes, precum plimbatul câinilor? Da, ași văzut în foarte multe filme că această îndeletnicire este răspândită în Statele Unite. Poate fi și la noi o sursă de venit. Dacă ai vecini, cunoștințe, prieteni, care nu au timp să îți plimbe animalele de companie, fa-o tu în locul lor și cere bani pentru asta!

Baby sitting

Doar cine nu a intrat vreodată pe grupurile de mămici de pe Facebook nu știe cât de căutate sunt persoanele care să stea cu bebelușii și copiii mici. Așa că aici este un domeniu în care este loc de acțiune. 

Poți deveni baby sitter profesionist, sunt cursuri pentru asta sau îți poți oferi serviciile prietenilor și apropiaților. Copii care au nevoie de baby sitter sunt și vor fi mereu, așa că o poți considera o afacere mica profitabila și de viitor. Și cine știe, poate ajungi să își deschizi propria agenție de baby sitting.

Cursuri de gătit 

Ești pasionat de gătit, știi multe rețete și trucuri în bucătărie? Nu le ține doar pentru tine, ci fă bani din ele! Pune la punct cursuri de gătit pe care le poți preda online sau chiar față în față. Cu siguranță sunt multe persoane care vor să învețe cum să prepare mâncare mai gustoasă sau mai sofisticată.

Manichiură-pedichiură

Sursa foto: freepik.com

O afacere în acest domeniu face parte din lista cu afaceri mici de succes. Dacă ai făcut un curs de manichiuristă și nu l-ai pus la treabă, e momentul să o faceți. Poți începe cu prietenele și doamnele din familie, iar renumele ți se va duce astfel. Îți poți face publicitate pe Facebook unde postezi fotografii cu rezultatul muncii. Fii9jnd la început, poate nu îți permiți să plătești o chirie într-un salon, așa că poți începe afacerea la tine acasă.

Hairstylist

Ești mereu atent la felul în care e aranjat părul celor pe care îi întâlnești? Înseamnă că ai măcar o aplecare către acest domeniu. Nu ar fi rău să încerci o0 carieră de hairstylist. Încearcă să faci câteva ore de ucenicie într-un salon să vezi dacă într-adevăr și s-ar potrivi o astfel de meserie. Dacă crezi că da, după ce vei absolvi un curs de specialitate, pentru că altfel nu se poate, vei deveni un hairstylist care va schimba înfățișări. 

Design de interior

Acasă, cum spuneam, a devenit în ultimul timp locul în care petrecem foarte mult timp. Așa ne-am dat seama cât de important este ca totul să fie aranjat nu doar pe placul nostru, dar și util și la îndemână. Cei care nu au astfel de abilități vor apela cu siguranță la un designer de interior. Dacă ești pasionat de acest domeniu, nu ezita să investești într-un curs de specializare care mai apoi să îți garanteze un venit. Este o meserie frumoasă care se poate transforma ușor într-o afacere chiar profitabilă. 

Planificare evenimente

Din nou, vorbim despre a face bani din a-i ajuta pe ceilalți. De această dată când vine vorba despre organizarea unui eveniment. Fie că este vorba despre o nuntă, un botez, o petrecere mai mare, cei care doresc să le găzduiască poate nu au timp să se ocupe de toate detaliile, așa că vor avea nevoie de cineva care să îi ajute. Iar dacă tu ești o persoană organizată, atentă la detalii, căreia îi place să dețină controlul, vei fi cu siguranță persoana potrivită la locul potrivit.

Magazin produse bio

Tot ceea ce este bio și natural este în trend. Așa că de ce să nu profiți de acest lucru și să le dai oamenilor ceea ce cer? Un magazin cu astfel de lucruri sau mâncăruri va avea succes garantat. Rămâne să te asiguri de calitatea produselor și de seriozitatea furnizorilor. Magazinul îl poți deschide online sau fizic. Dar, în oricare dintre situații, nu uita că ambalajul trebuie să fie în concordanță cu ceea ce vinzi, adică pungi biodegradabile.

Alege sacoșe de acest fel pentru mulțumirea clienților și pentru a-ți asigura statutul de bio până la capăt.

Set 50 bucăți Pungi Biodegradabile 24x44 cm - Magazin de Încredere

Agent imobiliar

Oamenii mereu vor vinde și vor cumpăra proprietăți imobiliare, deci mereu va fi nevoie de cineva care să intermedieze tranzacțiile. Nu îți trebuie studii de specialitate pentru a deveni agent imobiliar, ci doar un spirit de bun negociator. Încearcă să îți deschizi propria agenție, chiar dacă la început nu vei avea un portofoliu vast. Clienții vor veni cu timpul, iar veniturile vor crește și ele. 

Design grafic

Sursa foto: unsplash.com

Poți îmbina talentul cu skill-urile tehnice. Creează invitații personalizate, site-uri web, coperte de cărți, orice poate fi ”modelat„ cu ajutorul calculatorului. 

Voice over

Știrile, reclamele, diferite texte pe care le auzi, poate că nu îți rămân în memorie mereu datorită informațiilor pe care le transmit, ci vocii care le spun. Asta face un voice over. Citește anumite texte care se aud la Tv, radio, în reclame. DAcă crezi că ai o voce specială, cu un timbru care te poate scoate din anonimat și o dicție impecabilă, îți poți oferi acest serviciu. Cine ltie, poate te auzim la TV…?

14 Idei de afaceri cu investiții mici în online și offline

Sursă foto: entrepreneur.com

O parte dintre afacerile nou pornite sunt afaceri cu investitii mici. Nu trebuie să te sperie acest lucru, pentru că nu vorbim despre foarte mulți bani, ci despre câteva sute de lei poate investite într-un curs sau în ceva materiale cu care să pornești la drum. Cu siguranță că banii vor fi recuperați pe măsură ce afacerea crește și clienții se înmulțesc. 

Traducator și interpret

Aceasta este o idee de afacere cu investiție minimă spre deloc. Dacă ai terminat o facultate de profil și cunoști la perfecție o limbă străină, traducerile ar putea fi o sursă de venit. Cu cât traducerile sunt mai lungi sau mai complexe și tarifele percepute cresc. Apoi, dacă obții și certificările necesare poți lucra ca și interpret, și uite așa o afacere mică se poate transforma în sursă de venit consistent.

Content writer

Multe business-uri au nevoie de promovare prin texte postate pe site-urile lor, pe paginile de social media sau trimise prin e-mail. Pentru ca acestea să aibă un impact cât mai mare trebuie să fie bine scrise, iar acest lucru poate fi făcut chiar de tine. Nu necesită cursuri anume, iar dacă iți place să scrii și te exprimi bine în acest fel, ideea este pentru tine.

Copywriter

Sursa foto: freepik.com

La fel ca în cazul anterior, copywriting-ul poate fi făcut de oriunde din lumea asta. Ai nevoie de un laptop, acces la internet și puțină inspirație. În acest caz este vorba despre promovarea unor servicii sau produse, un pic de research despre ele și ceva cunoștințe de marketing online. Dacă le ai, succesul unei afaceri cu investiție minimă este garantat. 

Specialist SEO

Poți ajuta le creșterea afacerii prin crearea de texte care să apară în primele pagini ale motoarelor de căutare. Este nivelul următor al specializării de copywriter, așa că ia lucrurile pas cu pas. Vei obține profituri mai mari, pentru că tarifele pentru SEO sunt mai mari. 

Editor texte

Tot din categoria ”scrierii” face parte și editarea de texte. Ai o șansă reală să faci bani din așa ceva dacă cunoști foarte bine limba și gramatica română. Sau, de ce nu, o altă limbă străină. Vei găsi cu siguranță publicații care doresc să se asigure că un text este corect din toate punctele de vedere, înainte de a-l publica. Și dina sta tu poți face bani.

Cărți pentru copii

Un bun povestitor, cu o imaginație bogată și spirit antreprenorial își poate transpune aceste calități într-o mică afacere. Scrie prima poveste pentru copii, care să le provoace imaginația și să le creeze o lume fantastică și cu siguranță va urma una și încă una, și tot așa. Iar tu le vei vinde inițial în format online, apoi, pentru că afacerea se va extinde, în format tipărit. 

Cursuri online

A-ți împărtăși cunoștințele, alezate sub forma unui curs online, este cel mai recent trend. Fie că este vorba despre DYI, despre învățarea unei limbi străine, despre diferite subiecte de dezvoltare personală, cursurile online prind din ce în ce mai bine pentru că cei care doresc să afle și să învețe lucruri noi nu trebuie să dea decât un click. Gândește-te în ce domeniu excelezi, fă un curs și urcă-l pe o platformă de profil. Va fi profitabil!

Redactor lucrări licență/dizertații

Sunt mulți absolvenți care nu au timpul suficient necesar redactării lucrării de final. Au nevoie de o mână de ajutor, iar tu poți face asta contracost. Investișția este zero, profitul maxim, după cât ești dispus să muncești. 

Social media manager

Sursa foto: freepik.com

Rețelele sociale sunt parte din viața noastră, lucru evident de ceva vreme. Unii dintre noi trăiesc de pe urma lor, își promovează afacerile aici și o fac bine. Alții și-ar dori să obțină aceleași lucruri, dar nu8 știu cum. Iar tu, ca un împătimit al social media, care îi cunoaște toate dedesubturile, îi poți ajuta. Știi ce trebuie postat, la ce oră, pe ce rețele. Și pentru aceste lucruri vei percepe o taxă. La cât mai mulți clienți!

Marketing digital

Iar dacă tot am ajuns în această zonă, marketing-ul digital este și el extrem de important. Este promotorul multor afaceri, dar care la rândul lui poate deveni o afacere cu investiții minime. Iar aici poți oferi și servicii legate de social media, pentru că sigur te pricepi. Și așa, tarifele pentru ceea ce oferi pot crește exponențial. 

Meditații online

Ești expert într-un domeniu sau chiar profesor? Este perfect, pentru că poți da meditații. Online ar fi cel mai indicat, pentru că astfel te poți adresa oricui, din orice parte a țării. Interacțiunea cu elevii tăi va fi remunerată, iar tu vei pune astfel pe picioare o afacere în domeniul cunoașterii. 

Blogger 

Îți place să scrii și ești pasionat de un anumit domeniu? Un blog ar fi perfect pentru tine. Devine locul în care să îți expui ideile, iar cu un domeniu bine ales, care să prindă la public, vei face și bani cu ajutorul lui. Un hobby devine astfel o afacere pentru tine, o sursă de venit ce poate crește dacă te transformi chiar într-un influencer.

Dropshipping

Sursa foto: freepik.com

Acesta este un model de afacere care e din ce în ce mai răspândit în România. Mai exact, poți vinde produse pe care nu le deții efectiv, printr-un inventar. Vinzi produse ale altor site-uri, ești un intermediar prin site-ul de vânzări pe care îl creezi. Profitul nu este la fel de mare ca în cazul e-commerce clasic, dar cu cât te implici mai mult, cu atât poți câștiga mai mult. Principalul avantaj este că pornești o afacere cu investitii mici și că poți lucra de oriunde, atâta timp cât ai la dispoziție un laptop și un telefon. 

Produse handmade

Produsele handmade sunt extrem de apreciate. Au o poveste, un vibe aparte. Sunt cadouri excelente, foarte apreciate de cei care le primesc. Dacă ești o persoană talentată și îndemânatică, poți începe o afacere în acest domeniu. Fie că este vorba despre căni, felicitări, invitații, bijuterii, poți crea orice, pentru că vor fi la fel de apreciate. 

Dar, dacă îți plac aceste lucrușoare, dar nu ești îndeajuns de talentat pentru a le confecționa chiar tu, poți deschide un magazin online. Își creezi o rețea de producători handmade, ale căror produse le vinzi pe site-ul tău. Cu siguranță că va avea succes. 

Dar, atunci când expediezi produsele clienților, trebuie neapărat să fii atent la modul în care le ambalezi. Cele mai multe sunt obiecte care se pot deteriora ușor, astfel că este foarte important să le împachetezi corespunzător, pentru a ajunge în siguranță= la destinatar. O posibilitate, în funcție de obiect și dimensiunile lui, este ambalarea în plicuri cu bule antișoc, pentru că vor proteja obiectele în timpul transportului.

Set 100 bucăți Plicuri cu Bule Antișoc C13 Albe, 170x225+50mm, Plic cu Lipire Autoadezivă

Dacă ai de expediat obiecte mai mari, care nu încap într-un plic, cea mai bună alegere de ambalare este folia cu bule, care este un material de ambalare versatil, proiectat special atât pentru a asigura protecția cât și securizarea produselor pe timpul transportului sau depozitării. Ea protejează produsele fragile împotriva șocurilor, zgârieturilor, presiunii, umezelii și temperaturilor extreme. Și pentru a te asigura că totul stă la locul lui și folia nu se va desprinde, benzile adezive sunt perfecte pentru a sigila un ambalaj. 

Sfaturi pentru a începe o afacere mică

Sursă foto: pixolabo.com

O afacere aflată la început de drum este mică. Cu timpul se va dezvolta, deoarece calitatea serviciilor pe care le vei oferi va duce înspre acest lucru. Dar, calitatea nu vorbește doar despre serviciile oferite sau produsele vândute, ci și despre felul în care acestea ajung la clienți. 

Degeaba produsul este de calitate atunci când pleacă de la tine sau de la fabricant, dacă la client ajunge distrus din cauza transportului. Dacă acest lucru se întâmplă înseamnă că nu a fost ambalat corespunzător. 

Asta înseamnă retur și înlocuirea produsului, deci bani pierduți. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, fii extrem de atent la ambalare. Ți-am dat câteva ponturi despre acest lucru, dar mai sunt și altele. 

De exemplu, dacă ai de trimis produse mai mari sau mai multe de același fel, ambalarea lor în paleți e cea mai bună soluție. Iar asigurarea paleților se poate face cu ajutorul benzilor PES care sunt un fel de chingi ce țin paleții la un loc. Pentru a fi siguri că totul stă la locul lui, înainte de expediere cutiile de ambalare se pot lipi cu bandă PP.

Bandă PP ( polipropilenă ) 12 mm x 0.65 mm, 2500 m/rolă, tub 200 mm

Să legi aceste benzi probabil că nu este cel mai ușor lucru din lume, dar poate deveni cu ajutorul dispozitivelor de legare cu bandă. Te asiguri în acest fel că ceea ce trimiți clienților este asigurat din toate punctele de vedere și că produsele vor ajunge în siguranță. 

Și ca să fii sigur că ajung și unde și la cine trebuie, etichetele care se găsesc pe site-ul nostru sunt perfecte pentru a trece toate datele necesare expedierii. 

Acum totul este pregătit, coletele bine ambalate, sigure pentru transport, iar la final clienții mulțumiți!