De câte ori te-ai confruntat cu situații neplăcute când ai trimis colete persoanelor dragi sau clienților tăi? Probabil că nu există oameni care să nu fi avut o problemă legată de livrarea plicurilor, coletelor, paleților.

Vrei să te bucuri de livrarea în siguranță a coletelor tale? Ți-ar plăcea ca acestea să ajungă la destinatar, fără deteriorări sau urme de zgârieturi?

Alegerea unei firme de curierat este foarte importantă pentru orice persoană, îndeosebi pentru antreprenori, startup-uri, organizații, companii mici sau mari, a căror relație cu clientul trebuie să fie impecabilă, să-și urmeze un traseu fluent.

Livrarea produselor către clienți este parte din călătoria consumatorului, etapa de fidelizare și advocacy.

Un client va reveni să cumpere de la tine, dacă întreaga experiență a fost una plăcută, deci și livrarea produselor trebuie să fie impecabilă, fiind unul dintre factorii de care depinde revenirea clientului pentru o altă achiziție din brandul tău. Cu alte cuvinte, unul dintre factorii de care depinde succesul afacerii tale.

Acest articol este pentru tine dacă dorești să afli care sunt cele mai bune și ieftine firme de curierat. Vei afla care sunt firmele ce asigură livrări internaționale, care sunt pașii derulați pentru încheierea unui contract de colaborare cu o firmă de curierat, condiții de ambalare, dar și ce metode de ambalare să eviți pentru ca pachetele să ajungă intacte la destinatar. Așadar, pregătește o cafea sau un ceai cald și citește acest articol.

La ce să fii atent când alegi o firmă de curierat?

Sursă foto: dribble

Creșterea comenzilor online cu 80% în perioada pandemiei a reprezentat un boom și pentru cifra de afaceri a unui număr mare de firme de curierat. Efectul pandemiei din acest punct de vedere, al comenzilor online, se menține și în zilele noastre, poate nu la același nivel, dar încă foarte mare.

Românii au început să ia în considerare, din ce în ce mai mult, comenzile online.

Achiziția online se realizează într-un mod simplu și ușor. Din confortul căminului, posibilitatea de alegere și comparare a prețurilor cu câteva clickuri, adăugarea în coș și, într-o zi sau două, curierul este la ușă.

Fie că deții o afacere și vinzi inclusiv sau exclusiv online, sau doar trimiți cadouri sau diferite colete unor persoane, probabil că te întrebi spre ce firme de curierat să te îndrepți. Este firească întrebarea pentru că îți dorești ca aceste colete să ajungă intacte, în termenul pe care ți-l dorești. Deci, ai nevoie de o firmă de curierat ce oferă servicii de calitate. Dar cum găsești această firmă de curierat?

Hai să vedem ce trebuie să urmărești în alegerea unei firme de curierat care respectă clientul, dar și pe tine, expeditorul.

 • Cum livrează și până unde ajunge?
 • Este de dorit ca serviciile de curierat să livreze colete în orice loc al țării, dar acest lucru nu se întâmplă în cazul tuturor firmelor. 

  Sau, dacă deții o afacere și ești interesat de livrarea doar în anumite orașe, te sfătuim să alegi totuși o firmă de curierat care acoperă toate zonele țării. De ce spunem asta? Să zicem că ești antreprenor, magazin online etc și alegi o firmă care livrează în anumite localități sau doar în zona urbană, iar tu nu ai nevoie de mai mult. Dar, dacă la un moment dat vei livra și în zona rurală? Va trebui să reiei tot acest proces de alegere, iar asta va consuma timp, bani și energie. 

  Deci, alege o firmă care livrează servicii de calitate, cu acoperire în toată țara, în cel mai scurt timp. 

 • Cum ești tratat de către firma de curierat? Dar coletele pe care le trimiți clienților sau persoanelor dragi?
 • Dincolo de necesitatea de a fi tratat cu respect de persoana cu care închei un contract, în cazul în care deții o afacere, este foarte important ca angajații firmei să fie persoane calme, care să îți respecte clientul și care să știe cum soluționează o problemă. 

  Gândește-te chiar tu câte colete ai trimis sau primit. Care a fost interacțiunea cu livratorul? Ai primit un produs spart sau zgâriat? L-ai returnat? Cum a soluționat curierul această problemă?

  Aproape orice firmă de curierat este prezentă în mediul online, pe platformele social media. Verifică părerile oamenilor și decide în consecință.

 • Ce tipuri de pachete livrează o firmă de curierat?
 • Nu toate livrează orice. Va trebui să accesezi pagina lor web sau chiar să-i contactezi telefonic pentru a afla astfel de informații.

 • Serviciile sunt diferite, la fel și regulamentul. 
 • Nu toate livrează în aceeași zi și nu orice fel de pachet. Dacă vrei ca produsul să fie livrat în aceeași zi, alege o firmă de genul ‘’în aceeași zi’’, deși costurile sunt mai mari. 

  Toate detaliile le vei stabili la încheierea contractului (fii foarte atent când citești contractul, pentru că uneori obișnuim să procedăm ca la bancă: să semnăm și să plecăm).

 • Numărul de pachete pe care vrei să le livrezi la o singură cursă.
 • Alege să trimiți mai multe colete o dată, altfel costurile sunt mai mari. Dar acest detaliu este valabil în cazul unei afaceri ce are mai multe comenzi efectuate o dată sau la intervale scurte de timp. 

 • Stabilește condițiile în care vei trimite coletele, în special în perioadele aglomerate ale anului.
 • Perioada sărbătorilor sau orice altă perioadă aglomerată din an este foarte aglomerată pentru serviciile de curierat. Așadar, gândește-te la acest aspect și discută cu firma respectivă la încheierea contractului de colaborare.

  Alegerea unei firme de curierat este dificilă, însă calitatea serviciilor primează. Mai bine să plătești mai mult, decât să pierzi clienții sau coletele tale să ajungă cine știe pe unde și în ce stare. 

  Fii atent la fiecare detaliu și informează-te temeinic, pentru a alege soluția cea mai bună pentru tine și afacerea ta.

Lista cu cele mai bune firme de curierat din România

Sursă foto: liquidplanner

În orice domeniu de activitate va exista un clasament al celor mai buni, precum există și în domeniul acesta, al transporturilor și serviciilor de livrare.

Creșterea impresionantă a vânzărilor online din perioada pandemei, a generat creșterea cifrelor de afaceri în cazul multor firme de curierat din România. Pentru a spune care este cea mai bună firmă de curierat, ar trebui să ne gândim la cea care a înregistrat cele mai mari creșteri, însă pentru a stabili cine este pe primul loc, specialiștii iau în considerare mai multe aspecte. Dar, hai să vedem o listă de firme de curierat în România care înregistrează creșterea numărului de solicitări.

Firma TNT de curierat

Sursă foto: Tamebay

Firma de curierat TNT are 70 de ani experiență la nivel global și asigură serviciul de livrare națională și internațională, în peste 200 de țări, chiar și îndepărtate, indiferent de dimensiunea coletului, fie că este un plic, colet mic sau mare, un palet sau un articol cu formă neregulată.

 • Servicii de tip door to door, asigurate oriunde, disponibile atât pentru persoane fizice, cât și pentru antreprenori individuali, startup-uri, organizații mici sau mari, companii, care în baza unui cod fiscal pot beneficia de servicii complete de livrare.
 • Posibilitate de gestionare și urmărire a livrărilor prin intermediul diferitelor instrumente pe care firma le pune la dispoziție (myDelivery, Track &Trace, myTNT2.
 • Firma personalizează costurile pentru companiile care expediază frecvent produse.
 • Din gama de servicii a firmei de curierat TNT amintim: Time Critical, Freight, Special Services, Express.
 • Sprijin pentru afaceri, prin accesul online la ghidul ce conține îndrumări privind adaptarea la noile schimbări logistice, oferind un ghid clar despre cum funcționează.

Poți afla mai multe informații pe pagina web a firmei de curierat, tnt.com, un site intuitiv, cu o interfață prietenoasă, foarte ușor accesibilă, cu detalii despre toate serviciile și procedurile. 

Firma de curierat Sameday

Sursă foto: ejobs

De 22 de ani pe piața românească, firma de curierat Sameday, oferă servicii de livrare națională, a produselor standard și agabaritice. 

 • Serviciul Next Day asigură livrare la nivel național, cu un program flexibil pentru ridicarea expedierilor. 
 • Serviciul Same Day este valabil pentru București și zonele limitrofe, cu un program extins de livrare, între orele 9-21.
 • Serviciul EasyBox oferit în peste 3200 de locații, oferă posibilitatea atât expeditorului, cât și destinatarului, de ridicare a coletului fără interacțiunea cu persoana care livrează și în funcție de programul tău disponibil. 

Un serviciu ce oferă posibilitatea persoanelor care dețin un spațiu pentru instalarea unui easybox, cât și celor care dețin un magazin online și doresc utilizarea acestui serviciu.

 • Oferă posibilitatea urmăririi livrării cu ajutorul unui cod, indiferent de domeniul de activitate, mărimea afacerii, volumul coletelor sau al livrărilor.

Pentru mai multe informații, accesează pagina web a firmei de curierat, sameday.ro, foarte ușor de utilizat, cu informații complete și o secțiune Q&A detaliată. 

19,000 urmăritori pe pagina de facebook. 

Firma de curierat DPD

Sursă foto: Wikimedia Commons

Firma de curierat DPD oferă servicii naționale de curierat, oriunde în România, cu termen de livrare de 1-2 zile lucrătoare: 

 • servicii standard, automate DPD Box (verifică pe site harta acestora) și oficii DPD aflate în cartierele din București și depozitele DPD
 •  Aplicația Smart control oferă destinatarilor informații despre expediere, cu posibilitatea schimbării adresei, chiar și a zilei de livrare, în anumite condiții.
 • Există și serviciul de livrare fără contact acolo unde se dorește, fără a mai fi necesară semnătura electronică. 
 • Serviciul de expedieri internaționale în toate țările din Uniunea Europeană, cu 3 categorii de servicii, Clasic Internațional, Express Regional, Classic Poland. Fiecare cu costurile aferente.
 • Servicii transport cargo și paletizat, pentru coletele grele sau supradimensionate cu mai multe categorii de servicii. 
 • Serviciul de expediere colete pentru magazine online, cu module și servicii integrate cu platformele E-commerce, pregătite pentru a fi folosite în magazinele afacerilor care aleg serviciul. 

Pentru mai multe informații accesează dpd.com, cu informații complete, secțiune FAQ, tips and tricks. Oferă suport online atât pe servicii naționale, cât și internaționale. 

Grup de Facebook cu 29,500 de membri

Firma de curierat CARGUS

Sursă foto: numar-romania

Livrări naționale și internaționale, ce oferă soluții de automatizare pentru e-commerce. Firma de curierat Cargus livrează pachetele tale în peste 220 de țări.

 • Serviciul Easy Collect pentru comercianții din mediul online. Plasezi o comandă online care ajunge într-unul din punctele Cargus, partenere din proximitatea destinatarului.
 • 900 de puncte SHIP & GO cu program prelungit, cu ridicare de la un punct sau din sutele de lockere (verifică pe site harta punctelor). 
 • Serviciul de livrare contactless. Coletele sunt ridicate de către destinatar folosind doar telefonul mobil. 
 • Aplicație Cargus mobile ușor de utilizat.
 • Lockerele Cargus sunt disponibile 24/7. 
 • Oferte speciale pentru antreprenori, cu prețuri de la 6,42 lei pentru livrări de tip Click & Collect. Abonamente lunare cu planuri anuale sau pentru 2 ani, pentru mini business, maxi business 

Pagina web, cargus.ro, vine în sprijinul antreprenorilor oferindu-le un ghid interesant. Există posibilitate de chat. Secțiunea FAQs este detaliată. 

Aproape 90.000 de urmăritori pe Facebook. 

Firma de curierat GLS

Sursă foto: CheamaCurier

Firmă de curierat ce asigură servicii naționale și internaționale de livrare în 40 de țări. Pe site vei găsi harta punctelor GLS, multe informații despre livrare, recomandări de expediere a pcahetelor.

Cu ajutorul numărului de expediere, vei putea localiza traseul de livrare al curierului.

Pentru mai multe informații accesează pagina web, gls-group.eu.

Pagina de facebook cu peste 27.000 urmăritori.

Firma de curierat Dragon Star

Sursă foto: dragonstarcurier

Un brand românesc, înființat în 2004. Firma de curierat Dragon Star oferă servicii adaptate fiecărui client. 

 • De exemplu, VIP Client este serviciul oferit clienților a căror factură lunară depășește suma de 100.000 lei și care pot beneficia de un manager cu rol de supervizare a derulării contractului în cele mai bune condiții.
 • DSC rapid cu expediere de 24 de ore, în anumite condiții.

Firma de curierat are acoperire națională, cu o structură împărțită pe zone cu tarife pentru toate serviciile, foarte detaliate. Fiecare client își poate crea un cont pentru urmărirea traseului de livrare. Secțiune foartă bună de FAQs. Pentru mai multe informații vizitează dragonstarcurier.ro. 

Pagină de facebook cu 2,500 de urmăritori.

Firma de curierat NEMO

Sursă foto: Ecolet Logistic

Firma de curierat Nemo Express asigură servicii rapide de livrare în România, cu posibilitate de urmărire a expedierii produselor. Poți efectua comanda pe pagina lor web. Practică tarife personalizate.

 • Servicii de curierat intern, standard. 
 • Servicii pentru companii. 
 • Contactless delivery.
 • Extensii e-commerce cu integrarea serviciilor NEMO în magazinele online. Door to door, cu termen de livrare 1-3 zile lucrătoare, maxim.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii, accesați nemoexpress.ro. 

Pagina de facebook cu peste 54.OOO urmăritori.

Firma de curierat DHL

Sursă foto: Longs Crating

Firmă de curierat DHL asigură livrare la nivel național și internațional, indiferent de tipul produselor, plicuri cu documente, paleți, containere, marfă. 

 • Transport aerian internațional și sameday, transport oceanic, rutier și feroviar în peste 220 de țări.
 • Soluții pentru întreprinderi mici, mijlocii și mari.

Pentru gama completă de servicii, dar și pentru alte informații accesează dhl.com. 

Aproape 1.500.000 urmăritori pe pagina de facebook.

Firma de curierat Fan Courier

Sursă foto: SNST

Acoperire națională 100%, cu servicii de tipul door to door, cu excepția localităților unde accesul este dificil sau interzis, dar cu posibilitate de ridicare de la cel mai apropiat punct de livrare FAN Courier.

 • Aplicație mobile, ușor de folosit. 
 • Curierat intern standard, pentru plicuri și colete de maxim 30 kg, cu termen de livrare între 1-3 zile lucrătoare, maxim. 
 • Serviciul Red Code, pentru plicuri și colete de maxim 5 kg, livrate până a doua zi, orele 10.00 a.m.
 • Serviciul Express loco, plicuri și colete de maxim 10 kg, valabil pentru București și zonele limitrofe, cu termen de livrare, între 1 -6 ore.
 • Serviciul eBOX, pentru plicuri și colete de maxim 30 kg, cu livrare în 1-3 zile lucrătoare, maxim, cu ridicare de la lockerele eBOX.
 • Serviciul Collect Point prin rețeaua OMV și PETROM, pentru plicuri și colete de maxim 10 kg.
 • Curierat internațional Rutier în Europa, Republica Moldova. 
 • Transport aerian, oriunde în lume, pentru plicuri și colete până în 30 kg.
 • Servicii pentru fiecare nevoie de business.
 • Aplicația FAN Courier permite chemarea curierului la adresă direct din aplicație, fără costuri suplimentare.

Firma de curierat FAN Courier, lider pe piața românească, cu multiple servicii disponibile. Pe pagina lor web, fancourier.ro, vei găsi sfaturi utile pentru ambalare, așa cum majoritatea firmelor de curierat oferă. 

Pagina de facebook are aproape 105.000 urmăritori.

Serviciile de livrare pe care firmele de curierat le oferă sunt diferite, așa cum sunt și tarifele practicate. Important este ca tu, persoană fizică sau antreprenor, să studiezi cu atenție care poate fi cea mai bună soluție pentru tine. 

TOP firme de curierat ieftine în România

Sursă foto: freepik

 Vrei să economisești cât mai mult folosind serviciile de livrare și nu știi cum să faci asta? Nu ești la curent cu informații despre cea mai ieftină firmă de curierat? Iată câteva firme de curierat ieftine care oferă servicii de livrare convenabile, din punct de vedere al costurilor. 

Este important de știut că tarifele se personalizează în funcție de multe criterii, precum: tipul pachetului, dimensiunile cutiei, ale paleților, greutate, adresele de livrare. Persoanele fizice și cele juridice suportă costuri diferite. Dacă pentru persoanele fizice, de cele mai multe ori prețurile de livrare sunt standard, pentru persoanele juridice, acestea se personalizează în funcție de solicitările afacerii.

 • Ca persoană fizică, dacă vrei să trimiți un plic, cele mai mici costuri sunt oferite de Nemo Express, Cargus, FAN Courier, DPD România, DHL, Sameday și TNT. Exact în această ordine.
 • Dacă vrei să trimiți un colet de până la 3 kg, cele mai mici prețuri sunt practicate de DHL, Cargus, DPD, Nemo Express, FAN Courier, Sameday, TNT România.

Firme de curierat ce fac livrări internaționale

Sursă foto: freepik

Iată o listă a firmelor de curierat ce fac livrări internaționale:

 • FAN Courier, fancourier.ro;
 • TNT, tnt.com;
 • DPD, dpd.com;
 • Cargus, cargus.ro;
 • GLS, gls-group.eu;
 • DHL, dhl.com;
 • Poșta Română, posta-romana.ro;
 • TCE, tceholding.ro;
 • Bookurier, bookurier.ro.

Dacă ești interesat de livrarea produselor la nivel internațional, accesează site-urile firmelor de curierat pentru obținerea tuturor informațiilor de care ai nevoie și solicită o ofertă.

Cum începi colaborarea cu o firmă de curierat?

Sursă foto: freepik

Un aspect important al unei afaceri este alegerea firmei de curierat potrivite pentru tine, care să livreze în cele mai bune condiții, coletele destinate clienților tăi. Dacă vrei să începi o colaborare cu o firmă de curierat, trebuie să ai în vedere mai multe detalii.

Cum alegi firma de curierat potrivită pentru tine? Este necesar să te gândești la următoarele aspecte.

 • Ce costuri implică un contract de colaborare cu firma de curierat? Tarifele practicate depind de mai mulți factori. Cantitatea, dimensiunile, tipul produselor livrate, tipul serviciilor folosite. Sunt firme de curierat care oferă tarife personalizate, în special la un număr mai mare de colete livrate. 
 • Dacă te gândești să alegi firma cu cele mai mici tarife, fii foarte atent. Aceste servicii ar trebui să fie și calitative. Cere păreri, studiază profilul pe platformele social media, pe Google. Este foarte importantă calitatea, pentru că de modul de livrare depind și recenziile firmei tale. 

  Tarifele se negociază cu fiecare firmă în parte.

 • În cât timp sunt livrate coletele către clienții tăi? Știm că toți vor să primească ce au comandat, dacă este posibil chiar ieri. Gândește-te cât de repede trebuie să ajungă coletele. În aceeași zi, a doua zi, sau în 1-2-3 zile lucrătoare? Asta depinde și de tipul produsului livrat.
 • Poți urmări procesul și traseul de livrare a pachetelor? Cam aproape orice firmă de curierat asigură acest serviciu, cu ajutorul căruia poți urmări statusul livrării, din aplicație sau de pe desktop cu acel cod AWB tracking. Atât tu, cât și clienții tăi, veți avea acces la aceste informațiile despre traseul de livrare.
 • Reputația firmei de curierat? Este atât de simplu să afli aceste informații. Accesează pagina de pe platformele social media și vei afla cât de mulțumiți sunt oamenii de colaborarea cu o anumită firmă de curierat. Se întâmplă să primească reclamații? Cât de des? Nicio afacere nu este perfectă, însă o firmă de curierat ale cărei recenzii sunt negative în mare măsură, ar trebui să-ți ridice un semn de întrebare.
 • Cum este serviciul de ‘’customer client’’ oferit de firma de curierat, atât ție, cât și clienților tăi? Este foarte important ca și clienții tăi să comunice cu firma respectivă, pentru că se pot ivi diverse probleme. Amintește-ți de recenzii!
 • Există serviciul de asigurare a coletului? Se întâmplă, uneori, să se piardă coletele sau să se deterioreze, așa că, asigurarea coletelor poate fi o opțiune importantă.

Un detaliu foarte important. Clientul nu te va lua pe tine în considerare ca entitate unică, separată de firma de curierat, chiar dacă așa este. El știe că a comandat un produs de la un anumit brand. Nu-l interesează cine îl livrează. Așadar, trebuie să te asiguri că experiența clientului cu firma de curierat este impecabilă. Alege o firmă de încredere, serioasă, cu servicii profesionale de livrare și asistență.

Cât costă un contract cu o firmă de curierat?

Sursă foto: freepik

O întrebare care nu poate primi un răspuns standard. Sunt multe detalii în funcție de care se stabilesc costurile unui contract de furnizare a serviciilor de livrare. 

Cât costă un contract cu o firmă de curierat? Fie că ai auzit despre serviciile de calitate acordate de o anumită firmă, fie că ai citit acest articol și ai aflat informații despre cele mai bune firme de curierat din România, tarifele se stabilesc în funcție de mulți factori: numărul de pachete ce vor fi livrate zilnic sau la un anumit interval, tipul de produse ce vor fi livrate, timpul de livrare etc. 

Toate detaliile se stabilesc înainte de încheierea contractului, tarifele fiind personalizate. Nu toate afacerile la fel, și atunci și condițiile de livrare sunt diferite.

Ce condiții de ambalare trebuie să îndeplinească coletele trimise prin companiile de curierat din România?

Sursă foto: freepik

Livrarea coletelor trebuie să aibă loc în cele mai bune condiții, iar ambalajul este principalul factor care contribuie la aceasta. Cum fiecare serviciu de livrare din lume are propriile reguli de ambalare, așa și companiile de curierat în România. Împachetarea o vei realiza tu în funcție de condițiile de ambalare prevăzute în contractul încheiat.

Care sunt aceste reguli?

Ambalajul trebuie să fie rezistent și sigilat, pentru ca pachetul să nu sufere deteriorări sau să se deschidă pa parcursul traseului de livrare. Etapele unui proces de livrare presupun sortarea pachetelor, manipularea acestora și în final transportul lor. Și atunci, trecând prin mai multe etape, riscul de deschidere sau deteriorare a produselor este mare dacă nu este ambalat corect. 

Ambalajul trebuie să fie diferit, în funcție de caracteristicile produselor. Ce se livrează, cantitatea, fragilitatea etc.

Cutia în care vei trimite produsul are nevoie de umplere și amortizare. Rolul materialelor de protecție este să formeze un strat de amortizare între exteriorul cutiei și interior, pentru ca produsele să fie protejate împotriva șocurilor. 

 • cutiile din carton trebuie să fie umplute cu polistiren și alte materiale antișoc, recomandate pentru piesele de mobilier, electrocasnice. Dacă produsul este fragil, cantitatea de material trebuie să fie mai mare. Folia protectoare va fi adăugată în jurul produsului, pe toate părțile, laterale, deasupra, dedesubt. 
 • Pentru produsele din sticlă sau pentru produse grele și fragile ai nevoie de cutii din lemn umplute cu polistiren.
 • Folosește capse, cleme, dar și alte accesorii necesare pentru ambalarea produselor;
 • Pentru produsele ușoare este nevoie de folia cu bule de aer sau folia din spumă de polietilenă, iar pentru produsele grele ai nevoie de polistiren. Astfel, produsele nu se vor mișca în cutie. Dar reține, acest material se va plasa pe toate părțile, nu doar pe laterale.
 • Folosește etichete autoadezive pentru detaliile de livrare;
 • Produsele fragile vor fi marcate cu mențiunea ‘’FRAGIL” pe cutie pentru a fi tratate cu deosebită atenție de către livratori. 
 • Produsele din sticlă, de exemplu, trebuie să fie ambalate individual pentru a nu se mișca sau pentru a nu se lovi unele de altele, dacă sunt mai multe.
 • Folosește pungi pentru AWB sau pentru alte documente;
 • Pungile de plastic sunt folosite în cazul produselor deja ambalate de producător sau dacă acestea fac parte din categoria produselor care nu se deteriorează.
 • Folosește plicuri, cu bule antișoc sau portdocument, pentru produsele mici și fragile sau pentru documente.
 • Cutiile din carton dublu stratificat oferă o protecție mai mare față de cutiile dintr-un singur strat de carton, deși sunt mai scumpe. Dar merită investiția. Se folosesc pentru produsele grele.
 • Dacă vrei să trimiți CD-uri, cărți, sau alte obiecte mici se folosesc cutiile stil copertă.
 • Folia de ambalare, cu bule de aer mici, mari sau folia stretch este foarte folosită, datorită gradului sporit de protecție și se folosește în cazul obiectelor fragile.
 • Pungile cu spumă sunt pentru produsele extrem de scumpe, dar și extrem de fragile. 
 • Pentru umplerea spațiilor goale se pot folosi fulgi biodegradabili, ce asigură o protecție mărită în interiorul cutiei, chipsurile de spumă.

Sfaturi înainte de livrare.

 • Folosește materiale de semnalizare, nu scrie cu pixul sau carioca. 
 • Adaugă în cutie un mesaj de mulțumire pentru produsele comandate. Aplică-l pe o coală într-un plic sau sub altă formă. Fii Creativ.
 • Sigilează exteriorul cutiei cu mai multe straturi de bandă de legat.
 • Cutia în care va fi transportat coletul, nu trebuie să prezinte semne de uzură.
 • Fă o verificare înainte de a trimite coletul. Încearcă să vezi dacă produsul se mișcă în interior. Dacă se mișcă pune perle din polistiren, dar nu în cazul coletelor ce conțin produse electronice. 

De modul în care ambalezi coletul și de calitatea materialelor folosite pentru ambalare, protecție și amortizare depinde procesul de livrare și experiența pe care o oferi clientului.

Metode de ambalare greșite pe care trebuie să le eviți

Sursă foto: istock

 Livrarea produselor trebuie să aibă loc în cele mai bune condiții, iar pentru ca acest lucru să se realizeze, va trebui să eviți următoarele greșeli pe care uneori le facem când împachetăm produse.

 • Să nu umpli o cutie până la refuz, pentru că există riscul să se rupă tocmai din acest motiv.
 • Să nu folosești o cutie veche pentru ambalarea produselor. Riscul ca aceasta să cedeze este mare.
 • Elimină orice urmă de adresă sau etichetă, în cazul în care folosești din nou o cutie în stare foarte bună.
 • Nu opta pentru scotch sau alt tip de bandă subțire pentru sigilare. Riscă să se deschidă sau să se rupă cutiile.

Respectă aceste reguli, pentru ca produsele tale să ajungă intacte la destinatar și alege firma de curierat potrivită pentru tine. Este un factor de care depinde succesul afacerii tale, deși este ignorat de foarte mulți antreprenori.